Travel Tech innovators Tiqets en Bidroom uitgeroepen tot beste Scale-up en Start-up

Tijdens de internationale Uzakrota Travel Summit op 13 december jl. in het Turkse Istanboel, werd het online ticketingplatform Tiqets uitgeroepen tot 'Top Foreign Travel Scaleup of the Year' en het hotelreserveringsplatform Bidroom tot 'Top Foreign Travel Startup of the Year'.

Uzakrota Travel Summit 2019 awards.jpg
  • jpg

Amsterdam, 16 December 2019 - Twee Nederlandse techbedrijven in de reisbranche zijn tijdens de Uzakrota Travel Summit, op 13 december jl. in Istanboel, in de prijzen gevallen voor hun vernieuwingen in de toeristische sector. De Uzakrota Travel Summit wordt sinds 2011 gehouden en geldt als de grootste summit in de toeristische sector van Turkije.

Bidroom, een online hotelreserveringsplatform voor mensen die veel reizen, kreeg de prijs toegekend voor 'Top Foreign Travel Startup of the Year 2019'. Het eveneens Nederlandse bedrijf Tiqets, een online platform voor direct geleverde tickets voor musea en attracties, werd uitgeroepen tot 'Top Foreign Travel Scaleup of the year 2019'. Beiden bedrijven ontwikkelden bekroonde technologieën voor de toeristische branche, en zijn inmiddels uitgegroeid tot internationaal erkende platforms.

 

De twee Nederlandse bedrijven zijn tevens partners en promoten elkaars diensten bij hun gemeenschappelijke doelgroep: frequente reizigers die op zoek zijn naar de beste prijsgarantie voor hotels (Bidroom) en probleemloos tickets boeken (Tiqets). 

Ik draag deze prijs op aan alle visionaire hotels die zich bij Bidroom hebben aangesloten, en aan onze frequente reizigers en hun geloof in een efficiënte, gebruiksvriendelijke en tegelijkertijd eerlijke benadering van hotelkamerreservering, zonder commissie. Michael Ros, CEO en mede-oprichter van Bidroom

Sinds de oprichting in 2014 werkt Tiqets aan haar missie om cultuur voor toeristen toegankelijker te maken door zoveel mogelijk hindernissen bij het boeken van musea en attracties weg te nemen. Volgens mede-oprichter en CEO Luuc Elzinga verkoopt Tiqets inmiddels tickets voor 2500+ musea en attracties over de hele wereld, direct geleverd op je smartphone. Afgelopen oktober 2019 haalde Tiqets nog een investering van 60 miljoen dollar binnen in een Series C-investeringsronde, geleid door Airbnb.

Bij Tiqets zijn we trots op onze voorvechtersrol in de revolutie op het gebied van 'experiences' die zich op dit moment in de hele reisbranche voltrekt. Hierdoor weten steeds meer mensen, steeds vaker de weg naar de mooiste venues over de hele wereld te vinden. Luuc Elzinga - CEO en mede-oprichter van Tiqets

De 2019-editie van de Uzakrota Travel Summit werd bezocht door ruim 4000 vertegenwoordigers van reisorganisaties, hotels, techbedrijven & agentschappen in de toeristische sector en bloggers.

De jury van de Uzakrota Travel Summit waardeerde de snelle groei die Tiqets de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt. Tiqets heeft nu ruim 200 mensen in dienst in 13 steden over de hele wereld. 

De volledige lijst met prijswinnaars van de Uzakrota 2019 Travel Summit is hier te vinden.

- Einde persbericht -

Over Tiqets

De missie van Tiqets luidt: cultuur toegankelijker te maken. Hoe? Door alle hindernissen weg te nemen, zodat méér mensen váker musea en attracties bezoeken. Sinds de oprichting in 2014 hebben miljoenen mensen via Tiqets hun weg gevonden naar musea en attracties, met direct geleverde, last-minute e-tickets op hun mobiel. Tiqets ontsluit zowel verborgen parels als topmusea en -attracties over de hele wereld.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en wereldwijd heeft het bedrijf inmiddels ruim 200 mensen in dienst, met naast Amsterdam ook kantoren in Seattle, Las Vegas, Orlando, Philadelphia, Londen, Kopenhagen, Parijs, Barcelona, Rome, Wenen, Bangkok, Tokyo en Osaka. Meer informatie is te vinden op Tiqets.com.

Over Bidroom

Bidroom is het eerste hotelreserveringsplatform ter wereld dat werkt op basis van lidmaatschap. Bidroom heeft kantoren in Amsterdam, Krakau, Istanboel en Parijs en is hard op weg om het jaar 2020 af te sluiten met ruim 100 medewerkers in dienst. Met een lidmaatschap bij Bidroom kunnen reizigers profiteren van aanzienlijke kortingen op kamers in 120.000+ hotels in 128 landen. Hotels die bij het platform zijn aangesloten, betalen geen commissie. Alleen bij bewezen succes betaalt het hotel voor het lidmaatschap. De eerlijke benadering van hotelreservering en de vernieuwende, zelf-ontwikkelde technologie hebben sinds de introductie op de markt in 2014 in de hospitalitybranche wereldwijd veel lof geoogst. De onderneming heeft inmiddels al vele prijzen en eervolle benoemingen in de wacht gesleept: Beste “Grown Startup” - Hospitality Technology Forum 2019; Top Foreign Travel Startup 2018 - Uzakrota Travel Awards; Tourism Trends Award 2018 - "IT for travel";  Startup Of The Year 2018 - TravMagazine; Startup Innovation 2017 - World Tourism Forum Luzern; Best Travel Startup of the Year 2017 - Uzakrota Travel Awards; Best Start-up in de categorie Grown Startup - Hospitality Technology Forum 2019 in Zürich. Wired nam Bidroom op in de lijst Hottest Startups in Amsterdam van 2019. Download voor meer informatie de mediakit van Bidroom.

Over de Uzakrota Travel Summit

De Uzakrota Travel Summit werd opgericht in 2011 en geldt als de grootste Turkse summit in de reisbranche. De 2019-editie van de Uzakrota Travel Summit werd bezocht door ruim 4000 professionals uit de toeristische sector. De Uzakrota Travel Summit blijft, net als in afgelopen jaren, de meest effectieve Turkse summit in de reisbranche. Dit jaar bracht de Uzakrota Travel Summit, die door Bidroom werd verkozen tot een van de tien meest effectieve evenementen in de reisindustrie, talloze reisorganisaties, hotels, techbedrijven & agentschappen in de toeristische sector en bloggers samen.

Noot voor de editors (not for publication):

Mereille Talahatu, PR & Communication Specialist

press@tiqets.com

+31 6 390 485 72

Michael Sols, PR Manager

sols.michael@bidroom.com

+48 733 412 755 (CET)

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Tiqets nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL